«Енергозбереження-2016»: у ВЦ «Козак-Палац» відкрито осінній виставковий сезон

Енергозбереження-2016»: у ВЦ «Козак-Палац» відкритоЗ 6 по 8 вересня у Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац» проходять дві тематичні спеціалізовані виставки: 13-а виставка «Енергозбереження - 2016» та 30-а виставка «Енергоефективне будівництво – 2016», які організовані Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки профільних відомств та асоціацій.

Втілення енергозберігаючих технологій – один з ключових напрямків у розвитку сучасної України. Пріоритетним завданням є переоснащення підприємств новим обладнанням, модернізація ЖКГ, виховання в населення заощадливого відношення до енергетичних ресурсів. Таким ефективним інструментом є виставковий майданчик, що наочно презентує ці технології, сприяє продуктивному бізнес-діалогу, а також безпосередньому спілкуванню між виробниками та споживачами.

Спільне завдання – підвищення енергоефективності
Сучасні енергозберігаючі проекти в промисловості та житлово-комунальному господарстві представлені на виставкових експозиціях, виступають темою для обговорення під час профільних дискусій. Активні учасники ділових заходів - «Запорізьке енергетичне агентство», Запорізький національний технічний університет, Регіональне управління Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, українські промисловці та підприємці – прагнуть об’єднати зусилля державних та комунальних структур, науки та бізнесу у вирішенні проблем енергетичної та будівельної галузей.

Зокрема, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву інформуватиме про можливості запровадження енергоефективних технологій з точки зору фінансування – Фонд здійснює пільгове кредитування ОСББ та керуючих компаній для реалізації капітального ремонту житлового фонду – утеплення, модернізації, улаштування індивідуальних теплових пунктів.

Комунальне підприємство «Запорізьке енергетичне агентство», що не так давно почало діяти у Запоріжжі, серед своїх головних завдань називає супроводження розроблених у Запоріжжі проектів енергозбереження, розробку нових, допомогу у залученні ресурсів для їх реалізації. У свою чергу, формат виставкових заходів якраз і допоможе профільним компаніям запропонувати своє обладнання та послуги для реалізації цих енергетичних проектів.

Що пропонує бізнес?

Традиційно демонструють свій передовий досвід під час спеціалізованих виставок у ВЦ «Козак-Палац» учасники Кластеру енергоефективності Запорізької торгово-промислової палати - об’єднання прогресивних енергокомпаній Запорізького регіону. Цього року представлений колективний стенд Кластеру та окремі експозиції компаній-учасників: «Зелена система», «Теплостар», «Термотехнології», «Провітерм», «Петронік», «Екопаливо».

Зокрема, ТОВ «Зелена система» має досвід участі у реалізації комунальних енергоефективних програм. Компанія запропонує відвідувачам виставки повний спектр послуг для створення ефективної автономної системи енергоспоживання і підприємства, і приватної будівлі. Сонце, вітер, повітря та інші поновлювальні джерела енергії використовуються в інженерних рішеннях компанії.

Енергоефективне будівництво – актуальний напрямок і для бюджетної сфери, і для комерційних та промислових будівель, і для приватних помешкань.
Вітчизняний ринок енергоефективних технологій у будівництві на виставці презентують українські компанії Запоріжжя, Дніпра, Києва, Харкова, Херсона, Чернівців, представники зарубіжних торгових марок. Сучасні зразки технологій та матеріалів допоможуть знизити енергоспоживання, оптимізувати виробництво, покращити комфорт.

Вперше у Запоріжжі - компанія «Технобазальт-Інвест» (м. Київ) – світовий лідер у виготовленні базальтового волокна – перспективного композиційного матеріалу, який має широкий спектр застосування у будівництві.

Політика компанії передбачає активну участь у всеукраїнських та міжнародних спеціалізованих виставках, наукових конференціях і семінарах. «Технобазальт-Інвест» успішно співпрацюємо як з українськими, так і зарубіжними споживачами по всьому світу: продукція постачається у понад 15 країн Європи, Близького Сходу, а також США, Канаду, Китай та інші країни.Кластер енергоэффективности ЗТПП

Харківський завод «ТеплоТехнік» - офіційний виробник твердопаливних котлів під торговою маркою «Буржуй». Замкнений цикл виробництва дозволяє суворо контролювати кожний його етап та отримувати у підсумку якісний продукт, створений українцями для українців.

Ще один важливий напрямок виробництва для потреб промислового та побутового секторів – прилади контролю за раціональним використанням енергетичних і природних ресурсів. Зокрема, на виставці у Запоріжжі їх презентує ТОВ «НІК» - один з найбільших виробників вимірювальних приладів. На базі «розумних» лічильників, спеціалізованого обладнання та програмного забезпечення власного виробництва компанія створює автоматизовані системи комплексного обліку енергоресурсів.

tppbizedu4