MotorBank

TE Banner Versand

УКРАЇНА ТА КАНАДА ПІДПИСАЛИ МІЖУРЯДОВУ УГОДУ ПРО ЗОНУ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ

Україна-Канада11 липня у Києві підписана Угода про зону вільної торгівлі з Канадою. Основний зміст документа включає положення щодо торгівлі товарами, правилами походження, сприяння торгівлі, праці, технічних бар'єрів, державних закупівель, інтелектуальної власності, врегулювання спорів, навколишнього середовища, санітарних та фітосанітарних заходів.

Договір підписали перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд. Очікується, що в рамках ЗВТ знімуть торгові обмеження і буде повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Після того, як документ набере чинності, скасовуються торговельні мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Також українські і канадські компанії зможуть брати участь у держзакупівлях обох країн. Нагадаємо, у 2015 році Запорізькою торгово-промисловою палатою підписано двосторонню угоду про співпрацю з Канадсько-Українською палатою, що особливо актуально у контексті дії ЗВТ.

Це співробітництво сприятиме розвитку торгово-економічних відносин між країнами на регіональному рівні. Адже як зазначила директор Канадсько-Української торгової палати під час перебування у ЗТПП, товарообіг між Україною та Канадою – незначний, наше завдання – його збільшити. Канада має великі підприємства атомної, добувної промисловості, машинобудування, у свою чергу, і Запорізька область – регіон з розвинутою промисловістю.

Чудовим майданчиком для налагодження міжнародних ділових зв’язків є, зокрема, заходи Запорізького Міжнародного Інвестиційного Форуму. Вже у жовтні українські та закордонні бізнесмени зустрінуться у Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац» на InCo Форумі, що присвячений інтеграції та кооперації.

puig lubinvest logo 20170608 medium 1
5901c72c8351f