broker tamojnya zaporozhzhye eur1

У ЗАПОРІЗЬКИЙ ТПП ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕНІНГ З ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМ ВЕНТИЛЯЦІЇ

ТРЕНІНГ З ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМ ВЕНТИЛЯЦІЇ28-29 липня у Запорізькій торгово-промисловій палаті фахівці запорізьких підприємств стали учасниками Програми підготовки з оптимізації систем вентиляції на промислових підприємствах. Семінар-тренінг був організований у рамках проекту ЮНІДО/ГЕФ «Впровадження стандартів систем енергоменеджменту в промисловості України».

Дводенний тренінг з оптимізації систем вентиляції провели Рональд Роблевські та Баррі Плат –– експерти з впровадження стандарту ISO 50001 на промислових підприємствах.

За словами організаторів, проект спрямований на впровадження практики використання в промисловості України  концепції систем енергетичного менеджменту (СЕнМ) та оптимізації систем, що споживають енергію (ОЕС), одночасно з впровадженням Стандарту енергетичного менеджменту ISO50001.

Єдиною вимогою для участі стали спеціалізація чи наявність досвіду роботи у сфері систем вентиляції і кондиціювання. Адже під час тренінгу учасникам були надані не тільки теоретичні знання, але й представлена можливість - за допомогою експертів – навчитися використовувати інструмент оцінювання вентиляційних систем IOBC – для вимірювання споживання, продуктивності,  оптимізації вентиляційних систем. Отримавши базові знання та практичні навички, спеціалісти зможуть провести такі розрахунки вже безпосередньо на робочому місці – на промислових підприємствах області.

Варто відзначити, захід, що відбувся, це лише перший етап навчання, що планується продовжити. Цільова аудиторія тренінгів залишається об’єднаною темою вентиляції та кондиціонування:  фахівці промислових підприємств з питань вентиляції і кондиціювання, представники компаній сервіс-провайдерів у сфері систем вентиляції, представники підприємств, діяльність яких пов'язана з наладкою та технічним обслуговуванням систем вентиляції; фахівці, які планують бути Національними експертами даного напряму; проектувальники, наладчики систем вентиляції та інші. Стежте за подальшою програмою освітніх заходів на сайті учбового центру Запорізької торгово-промислової палати «ТПП Академія» www.bizedu.com.ua