broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Які екологічні проблеми хвилюють бізнес?

30 червня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся круглий стіл з обговорення щорічної доповіді НУО «Громадська оцінка національної екологічної політики», що проходить у рамках проекту «Розбудова екологічної демократії в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Організатором зустрічі виступила Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» за підтримки Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України та Запорізької торгово-промислової палати.

Як зазначила менеджер проекту «Розбудови екологічної демократії України», ВЕГО «МАМА-86» Галина Олійникова, метою зустрічі є громадське обговорення екологічної державної політики України:

-         Це вже стає традиційним щорічним заходом. Наш проект націлений на те, щоб Україна відповідала європейським стандартам, вимогам щодо участі громадськості в формуванні екологічної політики. Це залучення громадських організацій, науковців, освітян, підприємців та промисловців, державної влади. Сьогодні вже четвертий захід, перед тим як завітати до Запоріжжя, команда експертів проекту відвідала Львів, Одесу та Харків.

В обговорення актуальних питань екологічної політики взяли участь спеціалісти екологічних служб провідних промислових підприємств Запоріжжя: «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запорізький електровозоремонтний завод», «Мотор Січ», «Запорізький абразивний комбінат», компанії, що працюють у галузі енергозбереження, раціонального поводження з відходами: «Гранік», «Менеджес Україна», «Альянс Економ Україна».

Серед основних проблемних питань представники промисловості та бізнесу відзначають проблеми з утилізацією відходів виробництва та недосконалості екологічного законодавства.

Незалежний моніторинг та оцінка екологічної політики держави є важливою частиною діяльності громадянського суспільства і дає змогу вплинути на державні та регіональні рішення. Висновки та рекомендації учасників зустрічі сприятимуть розвитку конструктивного діалогу між владою та громадськістю, подальшому вдосконаленню екологічної політики.