broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Торгово-промислова палата: діалог із запорізьким бізнесом

17 червня, під час робочого візиту до Запоріжжя, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зустрівся з керівниками компаній Запорізького регіону – членами Палати, що є провідними експортерами регіону.

- Торгово-промислова палата вже багато років концентрує свої зусилля на підтримці експортних прагнень українських підприємств.

Мета мого візиту – зустріч з представниками бізнесу, перш за все – промисловцями, для того, щоб обговорити складні питання розвитку регіону.

Запоріжжя – один із провідних індустріальних центрів, і Запорізька торгово-промислова палат веде активну роботу з освоєння нових ринків. Багато підприємств, які сьогодні присутні на зустрічі, є флагманами економіки та працюють на багатьох ринках. Наше завдання – підтримка такої діяльності, пошук та відкриття нових напрямків зовнішньої торгівлі, - повідомив Геннадій Чижиков під час спілкування з журналістами у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

У ході ділового засідання увага була приділена питанням підтримки регіонального бізнесу, ініціюванню необхідності створення державної структури з підтримки експорту, розвитку кооперації, залученню іноземних інвестицій в інноваційний розвиток промислових підприємств, удосконаленню та більш активному використанню механізмів Палати у цій діяльності.

Сьогодні, коли ми втрачаємо традиційні ринки країн СНД, підприємства перебудовуються, шукають нові можливості. Відпрацьовуються спільні заходи з укріплення позицій національного виробника на внутрішньому та зовнішньому ринках з урахуванням нових можливостей та ризиків з огляду на дію зони вільної торгівлі з ЄС, перспективу підписання Угод про зону Вільної торгівлі з Канадою, Республікою Туреччиною.

У цій ситуації, - вважає Геннадій Чижиков, - головна пропозиція – це об’єднання зусиль держави, бізнес-асоціацій та самих бізнесменів.

В діловому спілкуванні взяли участь керівники та топ-менеджери провідних компаній регіону - «Дніпроспецсталь», «Запоріжсталь», «Запорізький автомобілебудівний завод», «Запоріжтрансформатор», «Іскра», агрофірма «Злагода», «Запоріжкокс», «Запорізька кондитерська фабрика» та інші підприємства, що представляють різні галузі виробництва, а також банків – «Укрсіббанку», «Укрсоцбанку», «Укрексімбанку».

Також під час візиту до Запорізького регіону Геннадій Чижиков зустрівся з головою Запорізької облдержадміністрації Костянтином Брилем. Зокрема, увага була приділена питанням підготовки InCo Форуму, що спільними зусиллями облдержадміністрації та ТПП має акцентувати увагу на питаннях інвестування, зовнішньої торгівлі та кооперації (ВЦ «Козак-Палац», 6 вересня). А також – участі Палати у створенні Агенції регіонального розвитку.

Сьогодні система Торгово-промислової палати України реформується, удосконалюються механізми підтримки національних товаровиробників, запроваджуються нові види послуг.

Корисність та цінність системи ТПП в Україні для своїх членів та клієнтів постійно зростає за рахунок поліпшення якості та підвищення швидкості комунікацій із владою та бізнесом на національному та міжнародному рівнях. Система ТПП України є платформою і каталізатором цих комунікацій.

Запорізька торгово-промислова палата - частина світової та національної системи торгово-промислових палат. Компанії-члени ЗТПП представляють практично всі галузі економіки та створюють більше 80 відсотків валового регіонального продукту.