broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Учасники кластеру енергоефективності беруть участь у Днях сталої енергії

14 червня у Запорізькій міській раді стартували заходи, присвячені Європейському тижню сталої енергії. На першому поверсі працює інформаційна виставка місцевих компаній-виробників енергоефективного обладнання та матеріалів, організована за підтримки Запорізької торгово-промислової палати. Серед учасників – компанії – члени ЗТПП, учасники кластеру енергоефективності – «Мотор Січ», «Провітерм», «Спецторг», «Менеджес Україна», «Преміум Інжиніринг», «Альянс Економ Україна», «Котломонтаж» та інші. Це виробники енергозберігаючих світильників, котлів, сонячних колекторів, газогенераторів, систем електричного обігріву, когенераційних генераторорів, альтернативних видів палива, фірми, що розробляють та реалізують проекти з енергозбереження.

Експозиція покликана підвищити поінформованість запоріжців у питаннях економії та ефективного використання енергоресурсів, зменшення викидів парникових газів та захисту клімату.

Зокрема, Юрій Полещук, регіональний представник «Альянс Економ Україна» звертає увагу на переваги газогенератору, що дозволяє отримувати газ з відходів деревини, торфу, вугілля та незамінний у агрогосподарствах, переробній промисловості та багатьох інших галузях.

Також серед досягнень компанії – розробка енергогенеруючого обладнання серії «ЕКОНОМ», що є одним із варіантів ліквідації дефіциту енергії.

Генеральний директор ТОВ «Спецторг» Михайло Ярушевський зазначає, що вже багато років компанія приділяє велику увагу питанням автоматизації подачі тепла. Регулятор системи опалення – це сучасний прилад для управління автономними системами опалення у будівлях різного призначення, що допомагає економити на споживанні тепла, «бо без регулювання не оминути перевитрат», - зазначає керівник підприємства.

Головний технічний керівник ТОВ «Преміум Інжиніринг» В’ячеслав Плетенець презентує на виставці сучасні сонячні енергосистеми, що запроваджуються компанією у Запорізькій області: «Вважаємо, що чим більше громадськість буде обізнана з альтернативними сучасними технологіями, тим швидше ми станемо енергонезалежною державою».

Також у рамках заходів Днів сталої енергії у Запорізькому національному університеті пройшла Міжнародна науково-практична конференція за участю проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».