MotorBank

TE Banner Versand

Експерти проекту «ПРОМІС» вивчають проблеми малого та середнього бізнесу

Запорізьку торгово-промислову палату відвідав головний експерт канадського проекту «ПРОМІС» Валерій Кокоть, що разом з колегами реалізує у регіоні програми з підтримки малого та середнього бізнесу.

Експерт зустрівся з президентом ЗТПП Володимиром Шаміловим та поділився першими підсумками роботи в області:

-         В Енергодарі розпочато проект з підтримки малого та середнього бізнесу. Після експертного аналізу, роботи у фокус-групах вже підготовлений звіт, що містить рекомендації щодо змін у регулюванні земельних відносин, оренди комунального майна, сфері перевезень, надання адміністративних послуг.

Головне, на що роблять акцент експерти ПРОМІС – це вагома роль малого та середнього бізнесу для розвитку великих підприємств та територій загалом. Велика увага при цьому приділяється підвищенню ролі жінок на керівних посадах в органах місцевого самоврядування, підприємствах та екологічно чистому бізнесу.

Президент ЗТПП Володимир Шамілов поділився з гостем практикою Палати щодо роботи з просування продукції вітчизняних виробників, розширення ринків збуту та висловив позицію щодо необхідності підготовки стандартів з управління територією в області. На його думку, така стандартизована система стала б запорукою прозорості відносин бізнесу та влади, мінімізувала б негативні фактори та явища, що впливають на бізнес-клімат у регіоні.

Валерій Кокоть зазначив, що проект ПРОМІС зацікавлений у співробітництві з Запорізькою ТПП та реалізації спільних проектів для бізнесу.

Перші кроки для цього вже зроблені. Зокрема, представник ЗТПП візьме участь у робочій групі Програми просування продукції на зовнішні ринки, що втілюватиметься у життя в Мелітополі.

Для того, щоб побачити проблеми очима бізнесу, експерти проекту провели у ЗТПП засідання фокус-групи в рамках дослідження місцевого бізнес-клімату в м. Запоріжжя та запросили до участі представників малих, середніх підприємств, фізичних осіб-підприємців.

Довідково

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» спрямований на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу.

Проект ПРОМІС впроваджує з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

puig lubinvest logo 20170608 medium 1
5901c72c8351f