broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Турецько-Український бізнес-форум: розширюємо кордони співпраці

З 1 по 4 червня у Торговій палаті Коджаелі (Туреччина) проходив Турецько-Український промисловий форум, у якому взяли участь президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, представники промислових підприємств регіону, зокрема - «Дніпроспецсталь», «Ролл-Гранд», «Полімер», «Гідромаш», «Югсталь».

Вже у перший день роботи форуму запорізька делегація отримала корисну бізнес-інформацію під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Туреччині Сергієм Корсунським, мером міста Коджаелі Ібрагімом Караосманоглу, також відбулися перемовини у форматі В2В між українським та турецьким бізнесом.

Президент ЗТПП Володимир Шамілов під час двосторонніх перемовин презентував інвестиційно-промисловий потенціал Запорізької області та акцентував особливу увагу на високотехнологічному виробництві, пріоритетних напрямках міжнародного співробітництва, зокрема – у сфері енергоефективності, привабливості агропромислового комплексу регіону, а також – запросив турецьку сторону до участі в конгресно-виставкових заходах, що проходять під егідою Запорізької торгово-промислової палати.

Метою ділового заходу у промисловому центрі Туреччини – Коджаелі – було обговорення шляхів розвитку відносин між країнами, встановлення прямих бізнес-контактів. У програмі візиту – презентації промислово-інвестиційного потенціалу Туреччини та України, відвідування турецьких підприємств, презентації індустріальних парків, вільних економічних зон. Одна з дискусійних панелей була присвячена темі торгівлі та інвестиційного клімату після підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Туреччиною та Україною.

Налагодженню ефективних двосторонніх бізнес-контактів сприяла безпосередня участь у форумі широкого спектру турецьких організацій з підтримки бізнесу. У розвитку співпраці зацікавлені Торгова палата Коджаелі, Міжнародна Асоціація турецьких та українських бізнесменів, Турецько-українська бізнес-рада та багато інших.