broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Учасники Запорізького клубу якості взяли участь у семінарі-тренінгу

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся семінар-тренінг для учасників Клубу якості, присвячений результативності процесів СМК, – «новий погляд на проблеми через призму ISO 9001:2015».

Зустріч традиційно провів спеціаліст з управління знаннями, тренінг-менеджер, представник ТОВ «МНС Груп» Валерій Рюмшин (м. Харків).

Слід зазначити, що аналіз нової версії стандарту ISO 9001:2015 був проведений на одному з попередніх засідань. Важливо пам’ятати, що призначення будь-якої системи менеджменту якості полягає в забезпеченні стабільної якості продукції, а механізм дії системи – у напрацюванні та здійсненні управлінських рішень.

Цього разу над питанням «З чого починається результативність?» разом з Валерієм Рюмшиним працювали спеціалісти заводів «Дніпроспецсталь», «Мотор Січ», «Запоріжкокс», «Запоріжтрансформатор», «Пологівський МЕЗ», ДП «Івченко-Прогрес», компаній «Імекс», «Плутон», ТД «Щедро».

«Основний сенс зміни стандарту – це акцентування, системне і результативне управління процесами на основі лідерства та ризик-орієнтованого мислення. Система менеджменту якості у відповідності зі встановленою політикою і цілями веде нас до розробки та виробництва продукції (надання послуг), що задовольняють вимоги усіх зацікавлених сторін. Це дозволяє організації досягнути сталого успіху», - зазначалося під час семінару.

Наступне засідання Запорізького клубу якості, присвячене попередженню проблем та управлінню ризиками, відбудеться у вересні.