broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Турецькі бізнесмени відвідали Запорізький регіон

Сьогоднішня зустріч – перший крок до кооперації, розвитку ділових зв’язків між нашими регіонами. Важке машинобудування, литво – це галузі, де ми вже встановили контакти. Оскільки ж Запоріжжя – розвинутий промисловий, сільськогосподарський регіон, враховуючи перспективи підписання Угоди про Зону вільної торгівлі між Турцією та Україною – маємо великий потенціал співпраці, - зазначив генеральний секретар Промислової палати Адани Бора Коджаман, спілкуючись з журналістами 24 травня у ВЦ «Козак-Палац».

Турецька делегація, візит якої був організований Запорізькою ТПП спільно з компанією «EasyWay» - партнером у Туреччині в сфері надання виставкових послуг, завітала до Запоріжжя, щоб познайомитися з інвестиційно-промисловим потенціалом регіону, відвідати підприємства області, налагодити нові ділові контакти.

У рамках виставкового промислового форуму у «Козак-Палац» відбулася турецько-українська коопераційна біржа. Турецькі компанії представляли машинобудування, металообробку, литво, супутні сфери важкої промисловості, будівельний, туристичний бізнес.

З українського боку у двосторонніх перемовинах взяли участь ВАТ «Запоріжсталь», ПП ПКФ «Полімер», ТОВ НВП «Еміс», ТОВ «Магістр-7», ТОВ «Ролл Гранд», ТОВ «Блиск Метал Сервіс», ТОВ «Тріада Сварка», ТОВ «Електротехмаш», ТОВ «ПК Котломонтаж», ПАТ «Гідросила МЗТГ» та багато інших компаній.

В рамках візиту до Запорізької області делегація з Турецької Республіки відвідала культурно-діловий центр «Молодіжний» Запорізької АЕС у м. Енергодар, де відбулася зустріч з керівництвом «Атоменергомаш». В рамках ділової програми відбулася оглядова екскурсія навколо Запорізької АЕС і відвідування повномасштабного тренажера - аналога блочного щита управління енергоблока №3. Зацікавленість у співробітництві з українськими підприємствами – виробниками продукції зумовлена запланованим будівництвом атомної електростанції у Турції, тому багаторічний  досвід запорізьких спеціалістів дуже важливий для турецьких колег.

Також закордонні бізнесмени ознайомилися з виробничими потужностями ТОВ «Запоріжкран» - лідера у виробництві кранів та кранового обладнання у Східній Європі. Оглядову екскурсію цехами підприємства провели віце-президент групи Konecranes Антті Ванхатало та генеральний директор Сергій Плясов.