MotorBank

TE Banner Versand

Запорізька ТПП сприяє українсько-турецькій співпраці

23 травня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся українсько-турецький круглий стіл, спрямований на розвиток економіки регіону, пошук додаткових можливостей для запорізького бізнесу, зокрема – у встановленні міжнародних коопераційних зв’язків.

З діловим візитом до Запоріжжя завітали генеральний секретар Промислової палати Адани Бора Коджаман та делегація компаній, що працюють у галузі машинобудування, металообробки, литва, супутніх сферах важкої промисловості, представляють будівельний, туристичний бізнес.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов подякував гостям за увагу до Запорізького регіону та висловив сподівання на результативну та плідну співпрацю. Він представив учасників заходу від української сторони: зокрема, у перемовинах взяли участь народні депутати України Петро Ванат та Олександр Романовський, перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Дмитро Давтян, начальник управління зовнішніх зносин та ЗЕД ЗОДА Артур Бойко та інші.

Обидві сторони висловили сподівання на посилення співробітництва між Запоріжжям та Туреччиною.

- Вважаю, що співпраця між нашими регіонами, зокрема – розвиток кооперації, має величезний потенціал, не дивлячись на те, що сьогодні перебуває на початковій стадії, - зазначив генеральний секретар Промислової палати Адани Бора Коджаман.

До Запоріжжя прибули представники семи кампаній. Серед них «Асан-груп» - багатопрофільна компанія, що спеціалізується на металургії, машинобудуванні, сільському господарстві, електроенергії, туризмі. Крім того, це одна з найбільших у Туреччині інвестиційних компаній, що планує знайти в Запорізькому регіоні потенційних партнерів та об’єкти для інвестування.

Для того, щоб турецькі гості отримали краще уявлення про регіон, була проведена презентація інвестиційно-промислового потенціалу Запорізької області, надана інформація щодо спеціалізованих виставок та форумів, що регулярно відбуваються у Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац».

«Круглий стіл» став першим заходом у рамках насиченої ділової програми турецької делегації у Запорізькому регіоні. Поважні гості також відвідають місто Енергодар, де зустрінуться з підприємцями, та проведуть індивідуальні перемовини з представниками українського бізнесу під час коопераційної біржі, що пройде у ВЦ «Козак-Палац» 24 травня, у перший день роботи виставки «Машинобудування. Металургія» (початок о 13.00).

Візит турецької делегації організований Запорізькою ТПП спільно з компанією «EasyWay» - партнером ЗТПП у Туреччині в сфері надання виставкових послуг.

puig lubinvest logo 20170608 medium 1
5901c72c8351f