broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Як організувати експортно-імпортну діяльність в нових умовах

семінар

21 квітня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбувся семінар, присвячений експортно-імпортній діяльності в умовах сучасних викликів і пріоритетів. У заході взяли участь більше 150 представників підприємств області: великий, малий та середній бізнес.

Вітаючи присутніх, віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц подякував Торгово-промисловій палаті України та «Укрсіббанку» за реалізацію у Запоріжжі такого важливого освітньо-інформаційного проекту, спрямованого на підвищення кваліфікації керівників, менеджерів, юристів, бухгалтерів підприємств у сфері ЗЕД.

Останнім часом відбулися значні зміни в сфері зовнішньоекономічної діяльності, й українському бізнесу потрібно це оцінювати, щоб правильно обирати рішення для подальшого розвитку своїх підприємств.

Такої думки дотримується експерт зустрічі - віце-президент Торгово-промислової палати України, досвідчений спеціаліст у питаннях зовнішньоекономічної діяльності Сергій Свистіль. Під час спілкування зі ЗМІ він акцентував увагу на тому, що саме експорт та інвестиції на сьогодні є тими ключовими темами, над якими необхідно працювати.

- Для того, щоб забезпечити динамічний розвиток нашого експорту, необхідно допомагати освоювати нові ринки, вказувати на помилки, які допускають бізнесмени. Тим більше, аналіз демонструє, що далеко не всі можливості задіяні бізнесом у повній мірі: наприклад, преференційні можливості з США ми використовуємо тільки на чверть, - зазначив Сергій Олександрович.

В рамках заходу були дані практичні рекомендації з питань змін правил і практики міжнародної торгівлі, практичних аспектів реалізації комерційних можливостей в рамках виконання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, торгівлі з державами Євразійського економічного союзу, КНР та іншими. Також під час семінару були вказані основні помилки в організації зовнішньоекономічної діяльності при постачанні товарів в ЄС, окрема увага була приділена країнам, з якими Україна веде перемовини про укладання Угоди про Зону вільної торгівлі, а також перспективам вільної торгівлі з державами африканського континенту.