broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Фінські дипломати та підприємці ідуть назустріч запорізькому бізнесу

фінська бізнес делегація у ЗТПП

14 квітня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася зустріч представників підприємств Запорізького регіону з офіційною фінською бізнес-делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Юха Віртаненом.

Візит покликаний відкрити додаткові можливості для запорізького бізнесу, перш за все – у частині отримання нових знань та розширення міжнародних ділових контактів, встановлення коопераційних зв’язків.

Звертаючись до присутніх, Надзвичайний та Повноважний посол Фінляндії в Україні пан Юха Віртанен підкреслив, що ця зустріч є важливою для всіх учасників, адже спрямована надати позитивний поштовх для співробітництва українського та фінського бізнесу.

У складі делегації - представники компанії «Конекрейнс Україна», фармацевтичної компанії «Orion Pharma», ПАТ «SEB корпоративний банк», фахівці з вантажоперевезення «Сontainerships Groups Ltd», транспортної обробки вантажу «Cargotec Ukraine», «Leinonen Ukraine» та інші. Всі вони зацікавлені в пошуку нових ринків збуту та партнерів у Запорізькому регіоні.

Слід зазначити, ділові контакти фінських та запорізьких компаній вже мають оптимістичну історію. Одним із вдалих прикладів є діяльність підприємства «Запоріжкран», основним акціонером якого є фінська транснаціональна корпорація KONECRANES – світовий лідер у галузі кранобудування.

На перспективи співробітництва з Фінляндією сподіваються і керівники та менеджери підприємств малого та середнього бізнесу Запорізького регіону, що взяли участь у зустрічі та представляють різноманітні сфери діяльності: машинобудування, металургію, сільське господарство, альтернативну енергетику, поліграфію, інші напрямки.

Основна частина заходу проходила у форматі бізнес-семінару, під час якого представники фінських компаній та консалтингових груп надали запорізькому бізнесу інформацію, корисну для виходу на ринки Північної Європи та Балтики. Презентації були присвячені структурі економіки та торгівлі Фінляндії, можливостям розширення співробітництва між економіками Фінляндії та України, менеджменту ризиків, поглибленню кооперації між бізнесом обох країн.

За словами співголови бізнес-групи FinPro Віктора Пушкарьова, чим краще український бізнес буде розуміти структуру та потреби фінської економіки, тим легше йому буде завоювати ринок.

Не треба сподіватися, що після підписання Угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС Фінляндія почне масово купувати українські товари, - це країна з ринковою економікою. Таким чином, українському бізнесу треба завоювати місце не ринку – це не просто, але треба працювати, діяти та старатися змінити ситуацію. Один з шляхів – пошук структурної інтеграції, коли запорізьке підприємство може бути підрядником чи супідрядником для фінської компанії та разом виходити на ринок, - зазначив пан Пушкарьов.