broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Індія зацікавлена в розвитку торгово-економічних відносин з Запорізьким регіоном

посол Індії у ЗТПП4 квітня з офіційним візитом до Запоріжжя завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті.

- Ми зацікавлені в розвитку торгово-економічних відносин між Індією та Запорізьким регіоном, - зазначив поважний гість під час зустрічі з президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим. Пан Бхарті акцентував увагу на великому потенціалі у співробітництві не тільки в промисловій сфері, але й в аграрній – Індія імпортує великі обсяги бобових культур. Крім того – чудові перспективи є у реалізації інфраструктурних проектів за участю індійських компаній.

У свою чергу, Володимир Шамілов поділився з поважним гостем історією співробітництва Запорізької ТПП з партнерськими організаціями у Республіці Індія. Зокрема, у 2012 році відбувся офіційний візит делегації Запорізької області до Індії, під час якого підписано угоду про співробітництво між ЗТПП і Федерацією торгово-промислових палат штату Андхра-Продеш. У 2013 році у ВЦ «Козак-Палац» вперше були проведені дві виставки індійських товарів, організовані Запорізькою ТПП і ANS Corporation, Federation of Indian Export Organization.

Ознайомившись з презентацією Запорізької області та Торгово-промислової палати, пан Бхарті висловив зацікавлення індійської сторони взяти активну участь у Міжнародному аграрному форумі, що відбудеться у жовті в ВЦ «Козак-Палац», та запропонував розпочати спільну організацію бізнес-семінарів для компаній – членів ЗТПП за участю індійських підприємств, зазначивши, що це може стати джерелом корисного досвіду та початком співробітництва для обох сторін.

У ході візиту до Запоріжжя Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні разом зі співробітниками посольства відвідали АТ «Мотор Січ», КБ «Івченко-Прогрес», Запорізький національний університет, Запорізький державний медичний університет, - адже співробітництво в галузі освіти науки і технологій між Україною та Республікою Індія має давню традицію та перспективи в майбутньому.