Ambiente

Експерти з Литви відвідали Запорізьку торгово-промислову палату

експерти з Литви31 березня Запорізьку торгово-промислову палату відвідали бізнес-експерти з Литви - партнери в реалізації міжнародного твінінгового проекту. У складі делегації - лідер проекту, член правління кредитної спілки Таурімас Валіс, проектний менеджер Вільнюської торгово-промислової і ремісничої палати, фахівець з просування експорту Масандукайте Аудроне, керівник відділу з управління проектами Літвінайте Аісте та експерт в галузі фандрайзингу та залучення грантів Кароліс Гранікас.

Візит став логічним продовженням двостороннього співробітництва: Запорізька ТПП разом з Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою беруть участь у Twinning-проекті в рамках програми Європейської Комісії East Invest II. Це інструмент обміну досвідом з метою впровадження норм і стандартів Європейського Союзу, передачі «ноу-хау» і передових практик між країнами-членами ЄС та їхніми партнерами-бенефіціарами.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов розповів литовським гостям про історію та сьогодення організації, а також висловив надію, що проект сприятиме розвитку нових форм підтримки і розвитку бізнесу в Запорізькому регіоні.

За словами Таурімаса Валіса, візит до Запоріжжя – це тільки початок дружби:
- У наших країн дуже багато спільного: ми хочемо поділитися нашим досвідом, але спочатку - якомога краще познайомитися з регіоном, Палатою. У той же час, ми пройшли різний шлях, і нам є чому повчитися один у одного.

В ході візиту Таурімас Валіс і його колеги зустрілися з керівництвом та експертами Запорізької торгово-промислової палати, відвідали виставковий центр «Козак-Палац», також до їх уваги була презентована інформація про Запорізький регіон, його промисловий та інвестиційний потенціал.

В цілому, досвід Литовської Республіки щодо ефективної адаптації економіки до стандартів та практики ЄС дуже цінний і показовий для України: Литва, що вступила в Євросоюз 12 років тому, надихає впроваджувати високі стандарти європейського управління.