broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Запорізька торгово-промислова палата підводить підсумки та визначає подальші пріоритети діяльності

Совет ЗТПП17 березня у конференц-залі виставкового центру «Козак-Палац» відбулося розширене засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, до якої входять представники великих промислових компаній нашого регіону, малого та середнього підприємництва. В обговоренні взяли участь заступник голови Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко, координатори міжнародних проектів у Запорізькій області, представники ЗМІ.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов проінформував учасників заходу про підсумки роботи Запорізької ТПП у 2015 році та актуальні напрямки діяльності у поточному році.

Як повідомив Володимир Іванович, сьогодні Палатою реалізується цілий ряд заходів, спрямованих на підвищення економічної ефективності регіону. Серед основних напрямків – сприяння пошуку нових ринків, збільшення експортного потенціалу, запровадження нових міжнародних систем стандартизації, активне використання сучасних інформаційних ресурсів для розширення впізнаваності регіону у світі.

Під час засідання були презентовані Центри підтримки експорту та бізнес-медіації при Запорізькій ТПП. Адже система Торгово-промислової палати України реформується, удосконалюються механізми підтримки національних товаровиробників, запроваджуються нові види послуг.

Робота Палати з супроводження зовнішньоекономічної діяльності заснована на співпраці з провідними світовими бізнес-асоціаціями. Партнери ЗТПП є в Європі та в країнах Близького Сходу, в Азії та в Латинській Америці - діє близько 60 двосторонніх угод про співпрацю.

Протягом минулого року до їх числа приєдналися Промислова палата Стамбула та Канадсько-Українська торгова палата (особливо актуально з огляду на перспективи підписання зон вільної торгівлі між Україною та Турецькою Республікою, Канадою).

Така міжнародна підтримка, відкритість світові дозволяють реалізовувати багато масштабних та цікавих проектів. Організовуються бізнес-місії, виставкові експозиції Запорізької області за кордоном, підприємці залучаються до участі в міжнародних програмах cтажування (GIZ, East Invest 2). Крім того - відбувається обмін комерційними пропозиціями, надається можливість представлення продукції на зарубіжних електронних інформаційних майданчиках. Всі ці заходи - дієві кроки для пошуку ділових партнерів за кордоном.

Як зазначила заступник голови Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко, Торгово-промислова палата є зв'язуючою ланкою між бізнесом, наукою та владою. Запорізька облдержадміністрація вбачає в особі ЗТПП надійного партнера, спільно з яким реалізовано багато проектів. Один з таких прикладів – Запорізький Міжнародний Інвестиційний Форум, заходи якого сприяють соціально-економічному розвитку регіону, підвищують його інвестиційну привабливість.

Досвідом реалізації міжнародних проектів у Запорізькому регіоні поділилися представники організацій – партнерів ЗТПП: регіональний координатор проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» ПРООН Анастасія Калашник, регіональний координатор проекту Федерації канадських муніципалітетів і уряду Канади ПРОМІС Світлана Кругляк.

В обговоренні взяли участь керівники компаній – членів ЗТПП Павло Харченко (ЧМПКП «Ассоль»), Кирило Красносельський (ТОВ «Тріада ЛТД»), Владислав Бащеванжи (ТОВ «Ролл Гранд»), Ігор Бойко (ПАТ «Запоріжелектромашопторг»).

Виступаючі високо оцінили роль Палати в сприянні бізнесу, особливо – в сьогоднішніх непростих економічних умовах.

В.о. головного редактора обласної газети «Запорізька правда» Наталія Зворигіна звернулася до представників компаній регіону з пропозицією активніше висловлювати та пояснювати свою позицію щодо проблемних питань бізнесу на шпальтах видання.

Завершився захід церемонією урочистого прийому до лав Запорізької торгово-промислової палати та ТППУ нових членів співдружності. У їх числі – ПП «АТК», ФОП Гончарук К.П, ТОВ «Зелена система», ТОВ «Укртехпром Інвест-Сервіс», ТОВ «Югсталь».