broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Запорізька торгово-промислова палата продовжила серію семінарів для експортерів

вантажні перевезення

У зв’язку із забороною на транзит через територію Російської Федерації товарів походженням з України повстали проблеми поставок товарів до країн СНД та інших країн світу (Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Китаю, Індії тощо). Це призвело до суттєвого погіршення умов торгівлі України як з країнами СНД, так і Азії. Відповідали на актуальні запити компаній-експортерів, 25 лютого в Запорізькій торгово-промисловій палаті, спеціалісти зовнішньоекономічної діяльності, які прийняли участь у конференції на тему: «Безпечні вантажні перевезення в умовах санкцій РФ». Захід пройшов за підтримки Торгово-промислової палати України, Української логістичної асоціації, компанії «5PL». Партнером конференції виступила логістична компанія «ДЕЛІВЕРІ».

На заході були оголошені варіанти вирішення проблемних питань, що склалися в сфері перевезень в зв’язку із скасуванням зони вільної торгівлі з Російською Федерацією та блокади транзиту до країн Середньої Азії, обговорювалися перспективи транспортних коридорів Україна – Середня Азія – Китай, «шовковий шлях» Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай, структурні зміни у ПАТ «Укрзалізниця» та особливості створення ринку операторських послуг на залізниці, транзит автомобільним транспортом українських товарів через територію Росії та Республіку Білорусь.

Серед спікерів та учасників конференції – віце-президент ТПП України Сергій Свистіль, Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян (он-лайн-включення), представники профільних департаментів ПАТ «Укрзалізниця» (Хор’яков Іван Михайловичперший заступник начальника Департаменту комерційної роботи (он-лайн-включення), Мірошников Андрій Миколайович - в.о. заступника начальника центру транспортної логістики (он-лайн-включення), Української логістичної асоціації, Асоціації міжнародних авто перевізників представники логістичних та експедиторських компаній, підприємств регіону.

Експерти Запорізької торгово-промислової палати надали інформацію щодо особливостей процедур митного контролю та оформлення, а також використання можливостей незалежних експертних організацій в питаннях захисту інтересів бізнесу резидентів України.

Додаток презентаційні матеріали.