Ambiente

Готові до партнерства з Німеччиною

Fit for Partnership with Germany

Сприяючи розширенню зовнішньоекономічної співпраці компаній регіону, Запорізька торгово-промислова палата закликає підприємництво активніше залучатися до участі у міжнародних програмах з підтримки бізнесу.

Партнер Палати - Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ – 22-23 березня провело у ЗТПП конкурсний відбір та консультаційні сесії з потенційними учасниками програми стажувань на безкоштовній основі «Fit for partnership with Germany» - «Готові до партнерства з Німеччиною», що фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина та Федеральним міністерством економіки та енергетики.

- Перший крок до співпраці з Запорізьким регіоном виявився успішним: всі керівники та менеджери компаній, що взяли участь у конкурсному відборі, продемонстрували дуже високий рівень та будуть нами рекомендовані до участі. Вони представляють найрізноманітніші галузі економіки: машинобудування, металургію, сільське господарство, альтернативну енергетику, - розповіла керівник проектного бюро Програми з підготовки управлінських кадрів Світлана Степащенко.

Послухати презентацію «Fit for partnership with Germany» та взяти участь у роботі «бізнес-майстерень» завітали представники компаній, що тільки планують розширювати кордони співпраці та прагнуть дізнатися більше про умови участі в Програмі.

Спеціалісти, що проходять стажування у Німеччині, отримують можливість налагодити ділові контакти з німецькими компаніями, знайти надійних партнерів, ознайомитися з обладнанням, матеріалами та технологіями іноземних колег та вивчити потенціал збуту власної продукції. Велику увагу приділяється отриманню знань, навичок та компетенцій, необхідних для підвищення конкурентоздатності власного підприємства та сталого співробітництва з німецькими компаніями.

Програма підтримки експортно-імпортного потенціалу українського бізнесу реалізується вже протягом 15 років, за цей час її учасниками стали більше тисячі українських фахівців.

У їх числі – Геннадій Дубов – директор запорізької екотехнологічної компанії «Гранік». Свого часу участь у програмі «Fit for partnership with Germany» сприяла успішному розвитку підприємства. Сьогодні ж, відвідавши підрозділи «Граніку», екперти Програми висловили захоплення раціональним підходом до ведення бізнесу.