broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Запорізька торгово-промислова палата допомагає регіональному бізнесу бути конкурентоспроможним

засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати

24 грудня відбулося засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, до якої входять представники великих промислових компаній нашого регіону, малого та середнього підприємництва.

Враховуючи актуальні потреби бізнесу та вимоги ринку, ділова зустріч в першу чергу була присвячена діяльності Палати в сфері підвищення конкурентоспроможності на регіональному рівні та виходу на світові ринки вітчизняних товаровиробників.

Адже інтеграція України у 2016 році до зони вільної торгівлі з ЄС, нові можливості та випробування вимагають від національного бізнесу сучасних рішень та активних дій.

Запорізька область – один із небагатьох регіонів з позитивною динамікою експорту до країн ЄС. В цілому ж Україна за 10 місяців поточного року втратила третину експортного потенціалу чи 15,3 млрд. дол. США.

Звісно, Торгово-промислова палата не подолає наодинці всі фактори, що гальмують розвиток експорту. Проте, об’єднання зусиль бізнес-спільноти, влади та системи регіональних палат зробить реалізацію стратегічних завдань більш ефективною.

Віце-президент Торгово-промислової палати Сергій Свистіль, що взяв участь у засіданні, відзначив лідерські позиції Запорізької регіональної палати у конструктивній роботі з бізнесом.

Як повідомив президент ЗТПП Володимир Шамілов, сьогодні система Торгово-промислової палати України реформується, удосконалюються механізми підтримки національних товаровиробників, запроваджуються нові види послуг, 25 представництв Торгово-промислової палати працюють за кордоном.

Цього року Палата запропонувала ринку нові інструменти обслуговування бізнесу: адвокасі та медіацію, комплексні рішення менеджменту якості та персоналу, зелених технологій та інші напрямки.

На сьогоднішній день діє 58 двосторонніх угод про співпрацю між Запорізькою ТПП та бізнес-асоціаціями інших країн, організація бере участь у міжнародних програмах підтримки підприємництва.

Зокрема, завдяки партнерським відносинам ЗТПП з зарубіжними палатами та виставковими центрами, є можливість запропонувати запорізьким компаніям відчутні фінансові пільги та преференції. У 2015 році продукція регіональних товаровиробників була представлена на міжнародних спеціалізованих виставках у Німеччині та Польщі.

Провідна українська бізнес-асоціація планує розвиватися і надалі. Основні напрямки - представництво інтересів бізнесу, системне просування експорту на ринки Європи, Азії, Близького Сходу та Африки, послуги для бізнесу та стимулювання інвестиційної діяльності, аналітика та комунікації.

Завершився захід церемонією урочистого прийому до лав Запорізької торгово-промислової палати та ТППУ нових членів співдружності. У їх числі – ТОВ «НВП «Хімпроммет», ТОВ «ТВК «Капітал-Трейд», СК «Країна», ТОВ «Еко-Сам», ТОВ НВП «Еміс», ТОВ «ПК Котломонтаж».

Загалом же за підсумками 2015 року членами ЗТПП є понад 500 суб’єктів підприємницької діяльності.