broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Як отримати сертифікат EUR.1 з 1 січня 2016 року?

семінар

24 грудня у Запорізькій торгово-промисловій палаті представники промислових підприємств регіону стали учасниками семінару з надзвичайно актуальної на сьогодні теми: «Як отримати сертифікат EUR.1 на українські товари, які експортуються до ЄС з 1 січня 2016 року».

Спеціалістів зовнішньоекономічної діяльності консультували представники Запорізької митниці та Торгово-промислової палати. З доповідями виступили начальник та головний державний інспектор відділу митно-тарифного регулювання Запорізької митниці ДФС Оксана Рейзенкіна і Валентина Оніщук, віце-президент ТПП України Сергій Свистіль, керівник управління сертифікації та декларування ЗТПП Олександр Губа.

Згідно наказу Міністерства фінансів України № 1142 від 18.11.2014 р. затверджено Порядок, що визначає процедуру заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1. Відповідно до цього планується передати функцію видачі сертифікатів походження продукції від Торгово-промислової палати митним органам. Документ прийнято на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Представники Запорізької митниці ознайомили присутніх з переліком документів, необхідних для отримання сертифікату та строками його видачі, процедурою отримання статусу уповноваженого експортера та іншими актуальними питаннями.

Як повідомив віце-президент ТПП України Сергій Свистіль, Торгово-промислова палата протягом багатьох років оформлювала, засвідчувала та зберігала сертифікати походження у відповідності з вимогами чинного міжнародного законодавства та на правах уповноваженого органу.

Сьогодні, володіючи необхідним досвідом, знаннями, Палата має всі складові для проведення комплексної підтримки експортерів.

Запорізька ТПП готова надавати регіональним компаніям-виробникам ряд експертних, консультаційних та інших послуг. У їх числі – визначення походження товару, заповнення сертифікату форми EUR.1, проведення консультацій щодо вибору і використання преференційного режиму при експорті товарів, змін у виробничому процесі, обрання постачальників сировини та комплектуючих відповідно до вимог преференційного режиму товарів, визначення кодів по Українському класифікатору товарів зовнішньоекономічної діяльності, також - визначення кодів TARIC, ставок ввізного мита, ПДВ, переклад документів.

Для получения дополнительной информации обращаться в управление сертификации и декларирования по тел. (061) 233-32-66, Губа Александр Николаевич.

Представительство Запорожской ТПП в г. Бердянск - тел. (06153) 55-220

Представительство Запорожской ТПП в г. Мелитополь - тел. (0619) 43-03-43