broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Аграріїв запросили до діалогу зі сприяння торгівлі

семінар для аграрних компаній

16 грудня у конференц-залі Запорізької торгово-промислової палати відбувся практичний семінар для аграрних компаній Запорізького регіону, присвячений поточному стану сільгоспвиробництва в Україні та оцінці експортної готовності товару і компанії. Експерти освітнього заходу – наукові співробітники Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, начальник відділу державної ветеринарної інспекції санітарії та ветсанекспертизи Головного управління ветеринарної медицини Запорізької області Андрій Іванов, аналітик інформаційного агентства АПК-інформ Богдан Пащенко

Відкриваючи зустріч, віце-президент ЗТПП Дмитро Антонюк акцентував увагу на тому, що створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом та масштабна гармонізація законодавства будуть впливати на правила торгівлі не тільки на зовнішніх, але й на внутрішньому ринках.

Враховуючи ж провідну роль аграрного сектору в системі національного господарства України, Торгово-промислова палата приділяє велику увагу консультуванню та підтримці сільгоспвиробників.

За словами координатора проектів, старшого наукового співробітника Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ірини Коссе, програма семінару включає інформування щодо проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», що ініціює та підтримує зміни, спрямовані на створення умов для ведення бізнесу. Для аграріїв були підготовлені актуальні відомості про особливості експорту продукції до країн Європи, Азії, практичні рекомендації щодо виходу на зовнішні ринки.

У ході зустрічі обговорювалися механізми захисту інтересів бізнесу в рамках СОТ, поточний стан сільгоспвиробництва в Україні, дана оцінка експортної готовності товару і компанії.

Довідково

Проект «Діалог зі сприяння торгівлі» підтримує ініціативи, що мають на меті сприяти розвитку процедур торгівлі та діалогу за участю представників уряду, бізнес-асоціацій та неурядових організацій.

«Спрощення процедур торгівлі вимагає узгоджених зусиль всіх урядових структур, представників бізнесу та громадянського суспільства. Зрозуміло, що координація дій всіх зацікавлених сторін є доволі складним процесом. Тому ми вбачаємо наше завдання у сприянні та розвитку діалогу між усіма зацікавленими сторонами з тим, щоб зменшити торговельні бар’єри в Україні шляхом спрощення процедур здійснення експортно-імпортних операцій», - зазначають експерти проектів.