broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Простір нових можливостей для пошуку бізнесу та кар’єри

Простір нових можливостей

15 грудня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбувся форум «Простір нових можливостей». Спільна ініціатива Проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні» та Запорізької торгово-промислової палати реалізована за фінансової підтримки Уряду Японії.

Захід, заснований на досвіді міжнародних експертів, ініціативах регіональних підприємців, громадських організацій, став ефективним майданчиком для обміну інформацією та пошуку партнерів, навчання та самовдосконалення.

Вітаючи учасників та гостей Форуму, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов відзначив, що увага Програми розвитку ООН до проблем східних та південних регіонів України, тимчасово переміщених осіб надзвичайно важлива сьогодні та висловив сподівання, що Форум сприятиме знаходженню шляхів для вирішення соціальних та економічних проблем.

За словами представника проекту ПРООН Олександри Целіщевої, формат заходу у Запоріжжі – експериментальний, адже поєднує майстер-класи, виставкові експозиції, інтерактивні майданчики.

Головна мета Форуму – освітня. Як написати резюме, успішно пройти співбесіду, врахувати психологічні та юридичні аспекти, - вичерпні відповіді на ці та інші питання знайшли всі зацікавлені відвідувачі. Гарною допомогою тим, хто шукає роботу, стали і консультації від Запорізького обласного центру зайнятості, Центру зайнятості вільних людей, вакансії запропонували компанія «Гранік», «Запорізький хлібокомбінат № 1» та інші підприємства.

Цікавий та одночасно нескладний варіант презентували представники проекту Edison Lab. Завітавши до стенду цих учасників, можна було зробити фото, заповнити анкету та зазначити мету свого пошуку – все це одразу розміщувалося на імпровізованому інформаційному стенді. Таким чином один про одного могли дізнатися потенційні співробітники та роботодавці, партнери та постачальники продукції.

Для тих, хто вже має власну справу, Форум також надав широкий простір можливостей для отримання нових знань, індивідуальних консультацій. Адже у центрі уваги були такі актуальні питання, як вихід на нові ринки і пошук зарубіжних партнерів, карта пошуку фінансування, нове трудове законодавство, питання ліквідації / тимчасового припинення діяльності підприємств, розміщених на окупованій території або території непідконтрольній Україні.

Широко були представлені і благодійні фонди, творчі проекти.

Зокрема, об’єднання «Запорізький колорит» запросило до участі у майстер-класах від народних майстрів.

Галерея сучасного мистецтва Lenin представила патріотичний проект «Амбасадор рідного міста» та запропонувала відвідувачам заходу відзначити на інтерактивній карті зони гордості та комфорту у рідному місті, які корисно запропонувати гостям.

Звісно, протягом одного дня неможливо вирішити всі питання та знайти необхідні відповіді, але сформувати простір для нових можливостей, знайомств, отримання інформації та нових знань – це вже надзвичайно цінно та перспективно.

Довідково

Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою. Основна мета проекту полягає у наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі.

Проект реалізується в рамках зобов'язань Прем'єр-Міністра Японії Сіндзо Абе щодо надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Загальна сума допомоги Японії за час незалежності України – понад 2,9 млрд. доларів.