broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Підписано меморандум про співпрацю між Запорізькою ТПП та Канадсько-Українською торговою асоціацією

В роботі АгроІнвест Форуму, що нещодавно відбувся у виставковому центрі «Козак-Палац» Запорізької торгово-промислової палати, взяла участь виконавчий директор Канадсько-Української торгової асоціації Емма Турос.

Під час ділового заходу відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Асоціацією та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Тісне партнерство організацій покликано допомогти бізнесу у налагодженні нових ділових контактів.

Тим більше, Канада та Україна нещодавно підписали документ про завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі. Відразу після вступу в силу угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98 відсотків свого ринку товарів. Документ передбачає поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель. У довгостроковій перспективі для бізнесу угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту до Канади.

Серед секторів бізнесу, які відчують найбільше переваг від Зони вільної торгівлі, пані Турос особливо виділила вироблення соняшникової олії, цукру, продуктів з шоколаду, текстильну та інші промисловості.

За словами Емми Турос, сьогодні, плануючи експорт продукції до Північної Америки, підприємці продовжують стикатися з рядом проблем. Це і нерозуміння особливостей ринку та правил роботи на ньому, і незнання умов сертифікації, відповідності продукції. У вирішенні цих та багатьох інших питань, наданні необхідної інформації можуть прийти на допомогу Канадсько-Українська торгова асоціація та Запорізька ТПП.

Це вже не перший візит представника Канадсько-Української асоціації до Запоріжжя. Минулого року Емма Турос провела зустріч з представниками регіонального бізнесу у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Створення сумісного виробництва, виконання замовлень у відповідності з технічними стандартами Канади, реалізація власної продукції, співпраця з канадськими підрядниками – серед інтересів запорізьких компаній.

Довідково:

Канадсько-Українська торгова асоціація, створена у 1992 році, закріпила за собою статус провідного каналу розвитку ділових відносин і торгівлі між Україною і Канадою. Один з її основних принципів – сприяння відкритому, чесному і вільному бізнесу.

На фото:

Виконавчий директор Канадсько-Української торгової асоціації Емма Турос та президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов