broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Президент болгарії росен плевнелієв на зустрічі у тпп україни заявив про готовність допомогти українському бізнесу

президент болгарії у тпп україни

«Я приїхав до України не для того, щоб хвалитися досягненнями, а щоб протягнути Україні руку на шляху до євроінтеграції», – зазначив Президент Болгарії Росен Плевнелієв, вітаючи український бізнес. 7 липня 2015 року в Торгово-промисловій палаті України Президент Республіки Болгарія Росен Плевнелієв у рамках офіційного візиту в Україну зустрівся з представниками українських ділових кіл. У прямому діалозі з ним взяли участь понад 160 українських підприємців.

«Болгарія є одним із провідних економічних партнерів України на Балканах. Для наших підприємців важливим є досвід успішної адаптації болгарського бізнесу до євростандартів. Ми дивимось на Болгарію, як на своєрідне «вікно» для виходу нашого бізнесу на європейський ринок. Впевнений, що наша сьогоднішня зустріч сприятиме розвитку подальшої співпраці», – зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Так розпочалася зустріч ділових кіл України з президентом балканської країни.

Вітчизняних підприємців, які прийшли на зустріч з Росеном Плевнелієвим, цікавило, перш за все, у яких болгарських інфраструктурних проектах вони можуть взяти участь вже сьогодні та яка українська продукції буде мати попит на болгарському ринку. Окремим питанням стояла під час дискусії проблема адаптації до європейських стандартів та її подолання.

президент болгарії у тпп україни

Президент Болгарії висловив впевненість, що між нашими країнами наразі є великий потенціал для взаємовигідного співробітництва. Зокрема, за його словами сьогодні в Україні вже працюють понад 200 болгарських компаній. Болгарія підтримує прагнення України до європейського розвитку. «Ми впровадили сміливі реформи та досягли значних результатів і сьогодні готові поділитися своїм досвідом з Україною. Якщо Україна піде шляхом сміливих реформ – отримає ті позиції, на які заслуговує», – зазначив Росен Плевнелієв. Він також згадав, що 15 років тому болгарські бізнесмени побоювались йти шляхом сміливих реформ, а тепер вони з легкістю працюють за європейськими стандартами.

Говорив болгарський президент і про те, що його країна має свої амбіції в Україні. Зокрема, мова йде про транспортні зв’язки між Болгарією та Україною. Крім того, країна готова фінансувати українські малі та середні підприємства і надати можливість українським студентам вчитися  в Болгарії. Також співпраця між українським та болгарським бізнесом можлива у сфері енергетики, будівництва очисних споруд та доріг, медицині тощо.

президент болгарії у тпп україни

До діалогу з українськими підприємцями в рамках заходу приєднався і міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов. Відповідаючи на питання про українську продукцію, яка користується найбільшим попитом на болгарському ринку, пан Мітов зазначив: «Донині українські товари були не надто відомі на нашому ринку. Тому попитом користуватиметься будь-яка продукція, яка відповідатиме європейським вимогам. Також важливим чинником для розвитку бізнесу є транспортне сполучення – де є зв’язки там можна працювати і через Болгарію поставляти товари, наприклад, до Румунії та Греції».

Прес-служба ТПП України