Виставковий форум промисловців відбудеться у ВЦ «Козак-Палац»

Выставка Машиностроение. Металлургия 2015 в Козак-Палац

З 26 по 28 травня у ВЦ «Козак-Палац» традиційно відбудеться один із найбільших в Україні виставкових форумів промисловців, що об’єднає XXIII Міжнародну спеціалізовану виставку «Машинобудування. Металургія», виставки-конференції «Литво», «Композити та склопластики». Протягом трьох днів можна буде не тільки познайомитися з сучасними технологіями, розробками та тенденціями, але й отримати корисну інформацію та взяти участь у дискусіях під час тематичних круглих столів, семінарів, практикумів та майстер-класів.

Заходи організовані Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки: Асоціації ливарників України, Фізико-технологічного інституту металів і сплавів НАН України, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», НДІ склопластиків та волокна, Асоціації підприємств промислової автоматизації України.

У цьому році будуть представлені продукція та послуги понад 120 учасників, серед них – промислові підприємства з України, країн Європи, Азії. Загальна виставкова площа - 5000 кв. м.

Поряд зі спеціалізованими виставками цього року у «Козак-Палац» буде представлена експозиція ІІ міжрегіональної виставки «Малий та середній бізнес-2015. Біржа субконтарктингу та аутсорсингу», організована спільно з Запорізькою міською радою. Свою власну продукцію представлять запорізькі виробники, що працюють у сфері переробки сільгосппродукції, харчової промисловості, виробництва меблів, електрообладнання, металопластикових конструкцій, зварювального обладнання. Регіональні компанії запропонують також юридичні, рекламні, поліграфічні, будівельні, послуги.

Така тематична розгалуженість надасть широкі можливості для пошуку партнерів.

Консультують провідні експерти та науковці

До участі у конгресних заходах залучені провідні спеціалісти, представники науки та бізнесу різних сфер промисловості.

26 травня о 10.00 відкриє роботу круглий стіл, присвячений проблемам та перспективам для українських підприємств під час виходу на нові ринки. Запорізька ТПП запросила до участі авторитетних українських та закордонних експертів.

У їх числі - Голова Правління Асоціації сприяння бізнес-співробітництву України та ЄС Юрій Когут, директор Асоціації підприємств промислової автоматизації Олександр Юрчак. За допомогою іноземних спікерів заходу – керівника  Центру сертифікації продукції ОВАС (Польща) Петра Тарнавського та його колег - планується приділити увагу непростій темі подолання технічних бар’єрів у торгівлі з країнами Європейського Союзу і зокрема – технічним аспектам виходу на європейський ринок електротехнічної продукції.

У роботі форуму також візьмуть участь фахівці відділу сприяння торгівлі та інвестиціям посольства Польщі у Києві, Асоціації сприяння бізнес-співробітництву України і ЄС.

Провідні наукові події – конференції «Литво. Металургія» та  «Композити, склопластики – вектор розвитку». Центром обговорення тут стануть досягнення академічної та прикладної науки, які покликані сприяти промисловому розвитку українських підприємств.

Презентують продукцію та обладнання

У рамках експозицій будуть продемонстровані машини, механізми і технологічне обладнання, інструмент та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади та автоматика, металургія та металообробка, нові технології, матеріали та сировина.

Знаходженню нових коопераційних зв’язків сприятиме участь у виставках як великих промислових підприємств, так і представників середнього бізнесу.

Традиційно на виставці «Машинобудування. Металургія» будуть представлені великі експозиції запорізьких лідерів промисловості - ВАТ «Запоріжсталь», АТ «Мотор Січ», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Розробки у галузі автоматизації виробництва, кращі світові досягнення у сфері електроніки промислового призначення представлять компанії середнього і малого сегменту.

Зокрема, ТОВ «ДП СВ Альтера Запоріжжя» запропонує комплекс рішень з автоматизації технологічних процесів, передачі та розподілу електроенергії; науково-виробнича фірма VD MAIS (м. Київ) - надійний постачальник складних електронних систем; компанія „ЛАПП УКРАЇНА ТОВ” представить в Запоріжжі кабельно-провідникову продукцію промислового призначення.

Науково-виробнича фірма «ТЕНЗО ЕВМ ЛТД» (м. Одеса) - виробник високоточного вимірювального обладнання  для роботи в екстремальних промислових і кліматичних умовах. На базі цих приладів здійснюється автоматизація обладнання металургійних комбінатів.

Також у числі учасників –ТОВ «Діагностичні прилади» (обладнання і матеріали для неруйнівного контролю і випробувань), фірма «Спектро» (провідний світовий виробник оптичних спектрометрів), ТОВ «Зевс» (поставки вантажопідйомної і складської техніки), фірма «Кода» (повний спектр вагового обладнання), ТОВ «УКРЕСТ» (постачальник обладнання і матеріалів для ливарного виробництва), ТОВ «Безпека-Комплекс» (виробник спецодягу). Композитні вироби та компоненти, призначені для вирішення багатьох технічних задач, презентують компанії «Лідер», «Карболайн», «Полісток», ФОП «Бацин» та інші.

Завжди активні учасники виставкових заходів - науково-дослідні інститути та вищі навчальні заклади. Інноваційні розробки і запатентовані технології представлять Фізико-технологічний інститут металів і сплавів національної академії наук України, Науково-дослідний інститут склопластиків та волокна, Національна металургійна академія України, Запорізький національний університет, Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, Приазовський державний технічний університет, Харківський політехнічний університет.

Круглий стіл «Вихід на нові ринки» відкриє работу 26 травня о 10.00.

Урочисте відкриття спеціалізованих виставок відбудеться 26 травня о 12.00

Режим роботи виставкового центру для відвідувачів:
26-27 травня з 10.00 до 17.30
28 травня з 10.00 до 15.30

З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайтах:

www.expo.zp.ua

www.ziif.in.ua