Білоруські технології - для запорізьких аграріїв

До початку весняно-польових робіт у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася презентація білоруських компаній – виробників сільгосптехніки, шин, хімічних засобів захисту рослин.

Захід зібрав широку аудиторію керівників агрокомпаній, фермерських господарств, представників професійних союзів і асоціацій.

За словами віце-президента Запорізької ТПП Андрія Куца, організація підтримує співпрацю з посольством Республіки Білорусь в Україні, регіональними торгово-промисловими палатами даної країни, що надає широкі можливості у пошуку партнерів, інформаційного обміну.

Презентувати продукцію запорізьким аграріям приїхали представники ВАТ «Гомсельмаш» - одного з найбільших виробників сільськогосподарської техніки, що належить до лідерів світового ринку комбайнів та інших складних сільгоспмашин. Як зазначив заступник директора департаменту регіональних продаж Андрій Семченко, в Україні «Гомсельмаш» сформував повноцінну, товарно-виробничу мережу, проте, з запорізьким регіоном зв’язки поки що не встановлені.

Сформувати з аграріями регіону дружні партнерські відносини прагнуть і представники товариства «Франдеса Україна» - виробники засобів захисту рослин. Головний агроном компанії Ольга Левадна особливо наголосила на біологічній ефективності препаратів: продукція діє на ураження шкідників, але в той же час абсолютно безпечна для людини, тварин і навколишнього середовища.

У числі білоруських гостей – ВАТ «Белшина» - пропонує кооперацію з виробництва шинної продукції і ТОВ «БНХ Україна» -   виробник добрив.

Наприкінці зустрічі представники запорізького агробізнесу змогли провести двосторонні перемовини з представниками білоруських компаній.