MotorBank

TE Banner Versand

Є ІДЕЯ ОБ’ЄДНУВАТИ ЗУСИЛЛЯ І РОЗВИВАТИ БІЗНЕС

З нагоди святкування дня працівників торгівлі Запорізька торгово-промислова палата організувала для підприємців барбекю-паті.

Більше сорока бізнесменів області у п’ятницю зібралися в розважальному комплексі «Літо Проджект» на Набережній міста. Підприємці обмінялися новими ідеями щодо здобутків у сфері продажів. Шістнадцятьом із них було вручено почесні грамоти та дипломи облдержадміністрації й Запорізької торгово-промислової палати за професіоналізм та досягнення.

Першим від імені Президента Запорізької торгово-промислової палати В.І.Шамілова привітав учасників Д.Т.Бікулов, віце-президент ЗТПП: «Палата зазвичай збирає підприємців на семінари за участю відомих лекторів, фахівців з актуальних бізнесових питань. Цього разу ми згадали, що кожен з наших підприємців є носієм безцінного досвіду, який заслуговує поширення у дружньому колі. Це керівники підприємств ВАТ «Вільнянський маслозавод», ТОВ «Аква Фонтана», ПП «Бердянськмеблі», начальники й спеціалісти відділів ЗЕД, збуту, декларування ТОВ «Елемент-Перетворювач», ВАТ «Мотор Січ», ТОВ «Торговий дім «Метизи», ТОВ «КОРАЛ, ГМБХ» та приватні підприємці.

Продовжила вітання начальник управління регуляторної політики та підприємництва облдержадміністрації Світлана Кругляк, яка зазначила, що такий формат спілкування є надзвичайно цікавим: «Я рада, що нарешті можемо неформально розмовляти про проблеми. Добре, що є шляхи їхнього вирішення. Як зазначив досвід – той, хто хоче втриматися на плаву, зробить усе можливе і не буде жалітися. Про нашу зустріч и святкування, що вперше проходить в Запоріжжі, відомо на всеукраїнському рівні – наших бізнесменів привітали Міністерство економіки України та керівництво Всеукраїнської профспілки працівників торгівлі».

Під час зустрічі учасники обговорювали такі теми: можливості подолання кризи з меншими збитками, перспективи інтеграції із зарубіжними компаніями, ведення бізнесу за франчайзингом. На необхідності об’єднання підприємців області наголосив керівник Бердянської філії Запорізької торгово-промислової палати Петро Гончарук: «Чотири року тому наші бізнесмени намагались налагодити контакти із запорізькими товаровиробниками, але так нічого і не вийшло. Цього року треба ситуацію змінювати. Разом ми можемо досягти більшого».

Своїми здобутками на торгівельній ниві поділився й керівник компанії «Ассоль» – підприємство уклало угоду з Челябінським тракторним заводом. Цей крок націлено на розвиток машинобудівної галузі регіону. За словами Павла Харченка, на території області поки що немає потужних технологій та кваліфікованих кадрів, ось чому зараз важливо розпочати співпрацю з російськими партнерами. Керівництво «Ассоль» переконане, вже через декілька років українсько-російські машини знатиме весь світ.

Цікаві пропозиції щодо просування товарів на ринку збуту висловила художній керівник творчої групи «Майстер» Вікторія Чикалова: «Усі ви добре знаєте продукцію «Пан Круасан». Основний її споживач – діти. Тому, щоб залучити до споживання якомога більше дітей, ми вирішили з першого вересня започаткувати конкурс серед школярів. У пакетик із круасанами будемо класти фотографію дитини, а на звороті – писатимемо про її досягнення в олімпіадах, спортивних змаганнях... Хто збере найбільше подібних карток – отримає цінні подарунки. А за допомогою щоденника можна отримати знижки на придбання товарів у «Комп’ютерному Всесвіті». Наприклад, якщо дитина набрала середній бал десять, їй надається десятивідсоткова знижка. Та й батьки зможуть домовлятися на кшталт «Хочеш комп’ютер – отримай високі оцінки».

Проект «Купуй запорізьке – обирай своє» триває й цього року. Торік його учасниками стали сто бізнесменів. Зараз – сто шістдесят. «Запоріжжя – не лише металургійне місто, – підкреслив голова галузевої ради виробників продуктів харчування Олексій Пучков. – У нашому місті випускають дуже смачні товари: тістечка, морозиво, майонез, напівфабрикати, смажене насіння... Та, на жаль, далеко не всі знають, що це наша продукція».

Після активного обговорення досягнень і планів на майбутнє бізнесмени взяли участь у розіграшу призів. Переможцям дісталися футболки, вітражі, іонізатори повітря тощо. Бізнес-вечірка завершилась музичним вітанням.

puig lubinvest logo 20170608 medium 1
5901c72c8351f