64222 001 AUM Banner 600x80 en

3вернення Ради Торгово-промислової палати України до вітчизняних ділових кіл

Торгово-промислова палата України – найчисельніше об'єднання промисловців та підприємців країни, створене з метою захисту інтересів національного бізнесу та сприяння створенню належних умов для його розвитку.

Сьогодні вітчизняна економіка, та й уся країна, переживають глибоку кризу. Отже, настала потреба в оновленні всіх норм і процесів суспільного та економічного життя. Новітнє становлення приватного підприємництва в Україні відбувалося значною мірою в неналежних умовах. Його супроводжували податковий та адміністративний тиск, несправедливе судочинство, рейдерські захоплення, деформована структура економіки та штучна монополізація багатьох галузей. Це призвело до створення несприятливого підприємницького та інвестиційного клімату, а відтак до падіння промислового виробництва та темпів економічного розвитку в цілому.

3 іншого боку, підприємницька громадськість, як і все суспільство, виявилися роз'єднаними. Підприємці не змогли сформулювати конструктивну і чітку позицію, твердо і консолідовано її відстоювати.

3ахист ними своїх інтересів відбувався нецілеспрямовано і розпорошено по окремим галузям економіки та вони в більшості не були почуті, а їх пропозиції не були враховані. Масово процвітали корупція та нехтування думки суспільства і підприємців, що призвело до масових вуличних виступів. Такий розвиток відносин довів свою хибність.

Сьогодні ми закликаємо весь бізнес країни до об'єднання навколо Торгово-промислової палати України, щоб уникнути старих помилок і нових прорахунків у формуванні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Торгово-промислова палата, як загальнонаціональна структура, присутня у всіх регіонах України. Саме вона здатна об'єднати людей бізнесу з різними мовами та політичними поглядами. При Палаті діють два десятки галузевих комітетів підприємців, її представники працюють у 18 країнах.  Для захисту інтересів членів Палати та всього українського бізнесу об’єднані зусилля понад 800 експертів.

Торгово-промислова палата України готова і має всі можливості стати національним майданчиком для консолідації думок, ідей та зусиль підприємців з метою відродження національної економіки.

Ми розпочинаємо загальнонаціональне обговорення рекомендацій від бізнесу щодо оновлення взаємовідносин із владою та принципових засад її економічної політики, беручи до уваги, що основним обов'язком державних органів є створення сприятливих, зрозумілих та прозорих умов для ведення бізнесу, в той же час суб'єкти підприємницької діяльності повинні забезпечити розвиток економіки, наповнення бюджетів всіх рівнів та нести соціальну відповідальність перед суспільством.

3апрошуємо всі вітчизняні компанії, приватних підприємців та їх об'єднання до спільного обговорення та постійної співпраці з метою напрацювання консолідованих пропозицій для нової української влади.

Свої пропозиції надсилайте до Торгово-промислової палати України або до регіональних палат.

Також, враховуючи обставини, які склалися в країні, Рада ТПП України прийняла рішення виділити кошти для  підтримку Збройних сил України. Закликаємо членів Торгово-промислової палати України та всю бізнес-спільноту  також приєднатися до цієї ініціативи.

Рада торгово-промислової палати України

18 березня 2014 р., м. Київ

Чекаємо на Ваші звернення та пропозиції
тел./факс (061)213-51-13